Így lehetsz szakszervezeti tag

A szakszervezetbe történő belépés útján leszel szakszervezeti tag. Ehhez a következőket kell tenned:

  • Töltsd ki és írd alá a belépési nyilatkozatot. Arról, hogy miért kérjük tőled a nyilatkozaton szereplő egyes adatokat, itt találsz információt. Többek közt arról is nyilatkozol, hogy megismerted a szakszervezet Alapszabályát. Ez elég hosszú, de elég megismerni, megtanulni nem kell, itt mindig megtalálod majd, ha szükséged lesz rá. Ami ezzel kapcsolatban talán a legjobban érdekelhet most, az az "V. A TAG JOGA ÉS KÖTELESSÉGE" fejezet, ami viszont elég tömör. A felsorolt kötelességekkel kapcsolatban talán kérdések merülnek fel benned, ezért ezekhez külön magyarázatot is fűztünk itt. Ha kérdéseid vannak, kérjük írd meg azokat a uh.zsodut@zsodut e-mail címre.
  • Az aláírt nyilatkozatot küldd el egy levélben a szakszervezet postacímére:
    1386 Budapest 62, Pf. 906/41
  • Ha a lehető leggyorsabban szeretnél belépni a szakszervezetbe, akkor postára adás előtt szkenneld be (vagy olvasható minőségben fényképezd le) az aláírt belépési nyilatkozatot, és a levél postára adását követően küldd el a szkennelt/fotózott változatot a uh.zsodut@zsodut e-mail címre is azzal, hogy az eredetit már postára adtad. Így a lehető legrövidebb idő telik el a postai leveled kézhezvétele és az elnökség vonatkozó döntése között.
  • A leveledet a szakszervezet elnöke fogja megkapni. Az Alapszabály értelmében a szakszervezeti tag felvételéről az elnökség dönt. A döntésről pár napon belül e-mailben vagy (ha e-mail címet nem adtál meg a belépési nyilatkozaton) levélben kapsz értesítést.
  • Miután szakszervezeti tag lettél, fizesd be az első havi tagdíjadat a szakszervezet számlájára.
  • Javasoljuk, hogy regisztrálj a TUDOSZ tagok részére fenntartott fórumon, és írd meg mit gondolsz az ott felvetett különböző témákkal kapcsolatban.
  • Köszöntünk a szakszervezetben!