TUDOSZ Összetartás konferencia

Mátraháza, 2017. szeptember 14-17.

A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete 2017. szeptember 14-től 17-ig, Mátraházán tartotta meg idei Összetartás konferenciáját. Az évente megrendezésre kerülő konferencián a résztvevő szakszervezeti tagok és tisztségviselők előadások és azokhoz kapcsolódó megbeszélések keretében foglalkoznak a munkavállalók aktuális helyzetével, problémáival, és a szakszervezet kapcsolódó feladataival. Az idei konferencia vonatkozó témakörei a szakszervezeti gazdálkodás szabályai, a belső és külső kommunikáció és az ágazati kollektív szerződés voltak.

A konferencián — a munkáltatói oldal részéről — Jenes Barnabás, az MTA Kutatóintézeti Főosztály vezetője is előadást tartott, melynek keretében többek közt felhívta a figyelmet azokra a pályázati lehetőségekre, melyeken keresztül a Magyar Tudományos Akadémia a kutatói életpálya különböző szakaszaiban segíteni kívánja a kutatók helyzetét és munkáját. Az előadást nyílt hangvételű, kerekasztalszerű megbeszélés és vita követte az elhangzottak kapcsán felmerülő témakörökről.

A konferencia záró programpontjaként a résztvevők megbeszélést folytattak a TUDOSZ megalakulásának közelgő 30 éves évfordulója alkalmából tervezett programokról, és az évfordulóval kapcsolatban a szakszervezet előtt álló teendőkről.

A TUDOSZ Összetartás konferencia sorozat jelentős szerepet játszik a különböző intézményekben dolgozó szakszervezeti tagok és tisztségviselők közötti aktív párbeszéd elősegítésében, a tapasztalat- és véleménycserében, és ezeken keresztül a közös szakszervezeti stratégia formálásában. Az idei konferencia meghívottai a szakszervezet tisztségviselői és a legutóbbi kongresszus küldöttei voltak.

A konferencia megrendezését az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) támogatta.