solidarity ribbon Szolidaritási nyilatkozat

2018. január 12.

A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete (TUDOSZ) ezúton fejezi ki szolidaritását a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által az önkormányzati dolgozók és tisztviselők bérrendezése érdekében 2018. január 12-15. napokon szervezett sztrájk kapcsán a sztrájkba lépő munkavállalókkal.

Egyetértünk az MKKSZ Önkormányzati Dolgozók Országos Szakmai Tanácsa (ÖDOSZT) által megfogalmazott mindazon sztrájkkövetelésekkel, melyek célul tűzik ki az érdemi bérrendezésből hosszú évek óta kimaradt önkormányzati dolgozók magasabb szintű anyagi és társadalmi megbecsülésének elérését.

Támogatjuk a diplomás bérminimum bevezetését, és ezzel egyidejűleg szükségesnek tartjuk a közszolgálati bértáblák mielőbbi rendezését a dolgozói szegénység felszámolása, valamint a munkatapasztalat és a minőségi munkavégzés érdemi megbecsülése érdekében.

Felkérjük tagjainkat és a tudománnyal illetve innovációval foglalkozó munkahelyek fenti célokkal egyetértő munkavállalóit, hogy 2018. január 12-én és a sztrájk további napjain kék szalag kitűzésével fejezzék ki szolidaritásukat a sztrájkoló önkormányzati dolgozókkal.

Budapest, 2018.01.12.

TUDOSZ Tagsága nevében

Dr. Koreczné Kazinczi Ilona
elnök
Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete


A nyilatkozat pdf formában is letölthető: Szolidaritási Nyilatkozat